ProReha

Fysiotherapeutische hulp bij nekklachten door het thuiswerken

Het is de laatste jaren meer regel dan uitzondering: thuiswerken. En met dit thuiswerken, komen ook nieuwe aandoeningen zoals bijvoorbeeld nekklachten door een slechte werkhouding.

Want wanneer de werkzaamheden het toelaten, is thuiswerken grotendeels de norm tijdens de coronapandemie. Dit heeft gezorgd voor een grote verschuiving bij werkgevers en werknemers. Werknemers kwamen van de één op andere dag vaak thuis aan de keukentafel te zitten, terwijl zij eerst op kantoor of een andere werkplek hun werk deden.

Dit heeft duidelijke voordelen zoals minder reistijd en natuurlijk minder besmettingsrisico. Maar tegelijkertijd wordt door miljoenen mensen een goed ingerichte werkplek verruild voor een werkplek die minder goed is afgesteld.

Heel veel mensen zitten aan tafels en stoelen die niet de juiste houding ondersteunen en die te laag of juist te hoog zijn.

Het resultaat is een flinke stijging van klachten aan bijvoorbeeld de rug en de nek. Wij vertellen u in dit artikel graag meer over hoe onze fysiotherapeuten u kunnen helpen bij de klachten die zijn ontstaan door het thuiswerken.

Waarom ontstaan er nekklachten door het thuiswerken

We noemden hierboven al één van de redenen, namelijk werkplekken die niet goed zijn ingericht. Te lage stoelen, niet goed afgestelde tafels en beeldschermen die niet op de juiste hoogte staan. Deze kunnen allemaal zorgen voor een verkeerde werkhouding. Tel hierbij op dat mensen geneigd zijn om langer te blijven zitten en dat de stress door het thuiswerken is toegenomen.

Deze combinatie zorgt voor een forse stijging van pijn, stijfheid en andere klachten van de nek en aangelegen structuren.

Met name personen die al een natuurlijke aanleg hebben, lopen hierdoor een sterk verhoogd risico op het ontwikkelen van nekklachten of zien bestaande klachten verergeren. De pijn is eerst vaak alleen tijdens het werk aanwezig, maar kan zo hevig worden dat deze ook in rust aanwezig blijft.

fysiotherapie bij nekklachten

Behandeling van nekklachten bij fysiotherapiepraktijk ProReha

Onze zorg bij nekklachten is tweeledig. Wij behandelen de klacht en adviseren u bij het voorkomen van een terugval.

Bij de behandeling onderzoeken we eerst wat de oorzaak is van de klacht. Hiervoor kijken we niet alleen naar de omstandigheden, maar ook naar de aard van de klachten. Is de pijn al lang aanwezig, op welke momenten worden de klachten erger en zijn er misschien bijkomende andere klachten?

Deze informatie in combinatie met de woon/werk situatie geeft onze fysiotherapeut goed inzicht in de oorzaak van de klachten. Deze oorzaak bepaald vervolgens welke therapie ingezet moet worden. Het kan zijn dat wij naast oefeningen en adviezen, ook andere therapieën zullen inzetten zoals bijvoorbeeld dry needling of manuele therapie. Doordat wij al deze disciplines in huis hebben, kunnen wij altijd de juiste therapeut inschakelen. Hierdoor hebben wij meer mogelijkheden bij het behandelen van de klachten en hoeft u niet naar andere locaties voor een deel van de behandeling.

nekklachten door thuiswerken

Welkom bij ProReha fysiotherapie

Wij komen graag met u in contact wanneer u last heeft van hardnekkige nekklachten. We voorzien u graag van meer informatie over de mogelijkheden binnen onze praktijk. Omdat wij onze zorg niet op de klacht maar op de mens richten, stellen wij voor iedereen een individueel behandelplan op. Hierdoor ontvangt u altijd zorg die precies op u is afgestemd.

U kunt eenvoudig via mail of telefoon contact met ons opnemen wanneer u meer informatie wilt. Of wanneer u de mogelijkheden wilt bespreken die er zijn om uw nekklachten te behandelen.