ProReha

Jeugdfysiotherapie

Jeugdfysiotherapie

Jeugdfysiotherapie richt zich op het behandelen van jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Bij jeugdfysiotherapie ligt de focus op het verbeteren van de motorische ontwikkeling en het optimaliseren van de bewegingsmogelijkheden.

Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud kan jeugdfysiotherapie bijvoorbeeld ingezet worden bij sportblessures, zoals enkel- of knieklachten, maar ook bij klachten als gevolg van groeipijnen, houdingsproblemen of problemen met de motorische ontwikkeling.

Jeugdfysiotherapie kan ook ingezet worden bij spanningsklachten, zoals stress en angst. Vooral bij jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar komen deze klachten steeds vaker voor, mede door de druk die zij ervaren vanuit school, sociale omgeving en media.

Social media kan ook een rol spelen bij het ontstaan van spanningsklachten en andere problemen bij jongeren. Het overmatig gebruik van social media kan leiden tot een verhoogde prikkelbaarheid en stress. Daarnaast kan het bijvoorbeeld zorgen voor een verminderd gevoel van eigenwaarde en een negatief zelfbeeld, wat weer kan leiden tot houdingsproblemen of andere fysieke klachten.

Een jeugdfysiotherapeut kan in deze situaties samenwerken met andere professionals, zoals een psycholoog of pedagoog, om zo een integrale aanpak te bieden die gericht is op het verbeteren van zowel de fysieke als mentale gezondheid van de jongere. De behandeling kan dan bestaan uit bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of andere technieken die helpen om de spanning te verminderen. Ook kan er aandacht worden besteed aan het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de spieren om klachten te verminderen. Daarnaast kan de jeugdfysiotherapeut advies geven over het verminderen van de belasting van het lichaam en het vinden van een gezonde balans tussen beweging en rust.

Wilt u een afspraak maken? Bel of app dan naar 071 5619694 of laat een bericht achter via het contactformulier